HARUN YAHYA
logo
HARUN YAHYA

  • Tüm Eserler
  • Kitaplar
  • Makaleler
  • Videolar
  • Görseller
  • Sesler
  • Alıntılar
  • Diğer

Adnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
Harun YahyaAdnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
ESERLER
KitaplarMakalelerVideolarGörsellerSeslerAlıntılarDiğer
KONULAR
VatikanSosyalizmAydınlanma çağıFransız DevrimiDönmeSabetayistJakobenizmMasonik MedyaSiyasi SiyonizmJön Türkİttihat ve TerakkiAbdülhamitAnti-NaziDünya Siyonist ÖrgütüNuremberg KanunlarıMussolini1. Dünya savaşıAdolf EichmannGoyimRothschild HanedanıThink-TankCFRRockefellerSoğuk SavaşStalinEkim DevrimiSovyetler BirliğiBilderbergVietnamAIPACLobiFuarGüneydoğuYunanistanYeni Dünya DüzeniKızıldenizJeopolitikGaziVergiGümrük2023AntilopBoğaAvrasya İslam ŞuarasıNobel Barış ödülüHastaneSosyal Güvenlik KurumuAli BabacanTurgut ÖzalSuikastGaffar OkkanMuhsin YazıcıoğluRosette NebulaAstronomiGül
Harun Yahya © 2025
Harun Yahya © 2025
  1. Videolar
  2. Hucurat Suresi 7. ayeti açıklar mısınız?

Hucurat Suresi 7. ayeti açıklar mısınız?

Harun Yahya
22012
08 Temmuz, 2018
Canlı Sohbetler - Kesit
İman Hakikatleri ve Yaratılış Mucizesi
Kuran Ahlakı ve Derin Düşünmek
Maddenin Ardındaki Sır

Sayın Adnan Oktar'ın 28 Mayıs 2018 tarihli Canlı Sohbetler yayınından.

 

İZLEYİCİ SORUSU: Hucurat Suresi 7. ayeti açıklar mısınız?

 

ADNAN OKTAR: Şeytandan Allah'a sığınırım, Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla: “Ve bilin ki Allah Resulü içinizdedir. Eğer o size birçok işte uysaydı elbette sıkıntıya düşerdiniz. Ancak Allah size imanı sevdirdi. Onu kalplerinizde süsleyip-çekici kıldı ve size inkarı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte onlar doğru yol bulmuş olanlardır, yani irşad olanlardır.”

“Eğer o size birçok işte uysaydı, elbette sıkıntıya düşerdiniz.” Yani Peygamber (sav)’in aklı daha iyi olduğu için, daha doğru olduğu için bazen insanlar doğru düşündüğünü zannediyorlar ama tam aksinin olması gerekir. Peygamber (sav)’in yaptıkları hep doğru isabetli oluyordu. Sahabeler kendilerince bir şeyler söylüyordu iyi niyetle ama Peygamberimiz (sav) aksini savunuyordu. Onun dediği doğru çıkıyordu Peygamberimiz (sav)’in. Onun mübarekliğine, düşüncelerinin ne kadar etkili ve isabetli olduğuna Kuran dikkat çekiyor.

“Ancak Allah size imanı sevdirdi.” Şimdi bu ayrı bir konu. İmanın kendi bir özel lezzeti vardır. Bütün tarikatlar, cemaatler bunu bilir. Museviler de bunu bilir, Hıristiyanlar da bilir.

“Onu kalplerinizde süsleyip çekici kıldı.” Hakikaten Müslümanlar olsun, mesela tarikat ehli de baya haz alırlar dinden. Museviler de çok haz alırlar. Dedeler geliyorlar, görürsünüz haham, yaşlı. Müthiş sevk aldıkları görülüyor. Hristiyan ruhaniler de öyle. Karşılaştırırsanız görürsünüz, dinden müthiş sevk alırlar.

“Size inkârı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi.” Hakikaten ahlaksızlık, zulüm, gadarlık, dinsizlik, imansızlık, Darwinist düşünce bize çok itici ve kızdırıcı geliyor. Bu da Allah'ın yarattığı bir güzellik. Mesela münafıklara bu hoş gelir. Her türlü adilik, aşağılık hareket münafığa hoş gelir. Ama mümine ters geliyor. Çok itici gelir.

“İşte onlar doğru yolu bulmuş olanlardır.” Müminler doğru yolu buldukları için bir alamet, işaret oluyor bu. İmandan çok zevk alıyorlar, dinden çok zevk alıyorlar ama küfre ait her şeyden nefret ediyorlar doğal olarak. Yani özel gayret etmiyor, doğal bir zevk veriyor Allah ve doğal bir nefret, küfürden doğal bir nefret, tiksinti, yani kötü şeylerden, kötü olan şeylerden içinde bir beğenmemezlik oluyor. Beğenmiyor yani, rahatsız oluyor. Ama mesela küfür berbat bir ortam oluyor beğeniyor, hoşuna gidiyor. Mümin bunun için enerji sarf etmiyor, gördü mü irkiliyor. İşte bu, Kuran'ın kastettiği bu. Yani içlerine verilen o içgüdü. Bir mucizedir bu. İmanda ferahlık duyuyor, küfürde müthiş bir rahatsızlık duyuyor.

 

 

 


 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
mp4
Hucurat Suresi
Kuran Bilgisi
Kuran okuma
Kuran tefsiri