HZ. MEHDİ'YE İNANANLARIN SAYISI

Tarih boyunca yaşamış olan tüm mümin topluluklarının sayısı hep az olmuştur. Kuran'da peygamberlerin de çevrelerinde samimi olarak iman eden kişilerin hep çok az olduğuna dair bilgiler verilmiştir. Örneğin Hz. Musa (as)'a yalnızca yaşadığı toplumun gençlerinden oluşan çok az sayıda kimse iman etmiştir.

“Sonunda Musa (as)'a kendi kavminin bir zürriyetinden başka Firavun ve önde gelen çevresinin kendilerini belalara çarptırmaları korkusuyla iman eden olmadı.” (Yunus Suresi, 83)

Bir ayette Hz. Musa (as)'a inananların çok az sayıda olduklarını dönemin Firavun'un şöyle dile getirdiği haber verilmiştir:

“..Gerçek şu ki bunlar azınlık olan bir topluluktur.” (Şuara Suresi, 54)

Aynı durum Hz. İsa (as)'ın ilk geldiği dönemdeki yardımcıları için de geçerlidir. Rivayetlerden Hz. İsa (as)'a da az sayıdaki havarilerin iman ettikleri ve bunun dışında halktan ona inanan kimsenin olmadığı haber verilmiştir. Kuran'da Hz. İsa (as)'a inananların durumu şöyle bildirilmektedir:

“Ey iman edenler, Allah'ın yardımcıları olun. Meryem oğlu İsa'nın havarilere: ‘Allah'a yönelirken, benim yardımcılarım kimlerdir?’ demesi gibi. Havariler de demişlerdi ki: ‘Allah'ın yardımcıları bizleriz.’ Böylece, İsrailoğulları’ndan bir topluluk iman etmiş, bir topluluk da inkâr etmişti. Sonunda biz iman edenleri düşmanlarına karşı destekledik, onlar da üstün geldiler.” (Saff Suresi, 14)

Kuran'da Ashab-ı Kehf adlı topluluğun da sayılarının çok az olduğu bildirilmiştir.

“(Sonra gelen kuşaklar) Diyecekler ki: ‘Üçtüler, onların dördüncüsü köpekleridir. Ve:  Beştiler, onların altıncısı köpekleridir’ diyecekler. Bu bilinmeyene (gayba) taş atmaktır. ‘Yedidirler, onların sekizincisi köpekleridir ‘diyecekler. De ki: ‘Rabbim onların sayısını daha iyi bilir. Onları pek az insan dışında kimse bilemez.’” (Kehf Suresi, 22)

Bir başka ayette ise Hz. Nuh (as)'a uyan kimselerin sayısının da çok az olduğu şöyle haber verilmiştir:

“Zaten onunla birlikte çok azından başkası iman etmemişti.” (Hud Suresi, 40)

Allah'ın dinini tebliğ edenlerin yakın çevresinde az sayıda insan olması Hz. Mehdi (as) için de geçerlidir. Nitekim hadislerde Hz. Mehdi (as)’ın cemaatinin sayılarının 300 kişi civarında olduğu bildirilmektedir. Bu durum Hz. Mehdi (as) ve çevresindekilerin toplumun büyük bir bölümü tarafından tanınamadıklarını göstermektedir.

İnsanları Allah'a iman etmeye davet eden, dine çok büyük hizmetler veren bu kadar değerli bir insana inananların sayısının bu kadar az olması çok şaşırtıcıdır. Hadislerde Hz. Mehdi (as)’a çok az kişinin tabi olacağı şöyle bildirilmektedir:

“Muhammed Hanifi'den rivayet edildi ki, sayıları Bedir Ashabı (313) kadardır. Evvelkiler onları geçmediği gibi sonrakiler de onlara yetişemezler. Onların sayıları TALUT ile nehri geçenler kadardır.” (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-i Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 57)

“Bedir savaşındaki askerler gibi 313 kişinin kumandasını elinde tutarak etrafa meydan okuyacak. Çünkü bu 313 kişi gece abid, gündüz kahraman niteliğini taşımaktadırlar.” (Kıyamet Alametleri, sf. 169)

“Aralarında kadınların da bulunduğu 314 kişilik bir grup oluştururlar. Onlar her zalime galip gelirler. Onların kalpleri demir gibidir ve onlar gündüz arslan, gece de abittirler. Ne evvelkiler ne de sonrakiler fedakarlıkta onlara yetişemez.” (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 57-68)

“Hz. Mehdi’ye aralarında kadınların da bulunduğu 314 kişi biat edecektir.” (El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 25)

Bediüzzaman Said Nursi de sözlerinde bu gerçeği hatırlatmış ancak sayıları ne kadar az olsa da Hz. Mehdi (as) cemaatindeki kimselerin her birinin manen çok güçlü olacaklarını belirtmiştir.

“Bu vazifenin istinat (dayandığı) ettiği kuvvet ve manevi ordusu yalnız ihlas, sadakat ve tesanüt (dayanışma) sıfatlarına tam sahip olan bir kısım şakirtlerdir (talebelerdir). Ne kadar az olsalar manen bir ordu kadar kuvvetli ve kıymetli sayılırlar.” (Emirdağ Lahikası, s. 259)
 

A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500