HARUN YAHYA
logo
HARUN YAHYA

  • Tüm Eserler
  • Kitaplar
  • Makaleler
  • Videolar
  • Görseller
  • Sesler
  • Alıntılar
  • Diğer

Adnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
Harun YahyaAdnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
ESERLER
KitaplarMakalelerVideolarGörsellerSeslerAlıntılarDiğer
KONULAR
VatikanSosyalizmAydınlanma çağıFransız DevrimiDönmeSabetayistJakobenizmMasonik MedyaSiyasi SiyonizmJön Türkİttihat ve TerakkiAbdülhamitAnti-NaziDünya Siyonist ÖrgütüNuremberg KanunlarıMussolini1. Dünya savaşıAdolf EichmannGoyimRothschild HanedanıThink-TankCFRRockefellerSoğuk SavaşStalinEkim DevrimiSovyetler BirliğiBilderbergVietnamAIPACLobiFuarGüneydoğuYunanistanYeni Dünya DüzeniKızıldenizJeopolitikGaziVergiGümrük2023AntilopBoğaAvrasya İslam ŞuarasıNobel Barış ödülüHastaneSosyal Güvenlik KurumuAli BabacanTurgut ÖzalSuikastGaffar OkkanMuhsin YazıcıoğluRosette NebulaAstronomiGül
Harun Yahya © 2025
Harun Yahya © 2025
  1. Videolar
  2. Kuran mucizeleri: İrem şehri

Kuran mucizeleri: İrem şehri

Harun Yahya
2402
20 Mart, 2010
Belgesellerden Seçme Bölümler
Diğer İnanç ve Felsefelere Bakış
Kuran Ahlakı ve Derin Düşünmek
İman Hakikatleri ve Yaratılış Mucizesi

A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500

 

İREM ŞEHRİ

 

1990'lı yılların başlarında son derece önemli bir arkeolojik bulgu elde edildi. Bu arkeolojik bulgular eski bir Arap şehrine aitti. Bu bulguyu daha da önemli hale getiren bir özellik daha vardı. Bu şehir ve kavim Kuran'da anlatılan Ad Kavminin yaşadığı yerdi. Kuran'da söz edilen bu şehri bulan kişi amatör bir arkeolog olan Nicholas Klepp'ti. Bir Arap tarihi uzmanı, belgesel yapımcısı ve aynı zamanda amatör bir arkeolog olan Nicholas Klepp, Arap tarihi üzerine yaptığı araştırmalar sırasında bir kitaba rastladı.

Kitapta çok eski bir şehir olan Ubar'dan ve bu şehre ait olan bir patikadan söz ediliyordu. İngiliz araştırmacı önce bu patikanın izlerini bulmaya koyuldu. NASA'ya başvurarak bu bölgenin resimlerinin uydu aracılığıyla çekilmesini istedi. Daha sonra da Kaliforniya'da Huntington kütüphanesinde bulunan eski yazıtları ve haritaları incelemeye başladı. Kısa bir araştırmadan sonra Mısır Yunan coğrafyacısı Batlamyus tarafından M.S. 200 yılında çizilmiş bir harita bulundu. Haritada bölgede bulunan eski bir şehrin yeri ve bu şehre doğru giden yolların çizimi gösterilmişti. Üstelik bu yollar NASA'nın çektiği resimlerde görülebilen yol izleriyle kesişiyordu da. Bu yolların bitiş noktası ise eskiden bir şehir olduğu anlaşılan geniş bir alandı. Böylece efsanevi şehrin yeri bulunmuş oldu.

Başlatılan kazılar sonucunda da şehrin haberleri ortaya çıktı. Bu eski şehrin Kuran'da bahsedilen Ad Kavminin kente olduğunu kanıtlayan asıl delil ise bu yıkıntılardı. Çünkü kazılarda ortaya çıkartılan yapılar arasında uzun sütunlar yer alıyordu. Tıpkı Kuran'daki ayetlerde anlatıldığı gibi:

“Rabbinin Ad Kavmine ne yaptığını görmedin mi? Yüksek sütunlar sahibi İrem'e. Ki şehirler içinde onun bir benzeri yaratılmış değildi.” (Fecr Suresi, 6-8)

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
flv
mp3
mp4
mp4
youtube
Ad Kavmi
Kuran Mucizeleri
Sütun
Ubar
İrem