HARUN YAHYA
logo
HARUN YAHYA

  • Tüm Eserler
  • Kitaplar
  • Makaleler
  • Videolar
  • Görseller
  • Sesler
  • Alıntılar
  • Diğer

Adnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
Harun YahyaAdnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
ESERLER
KitaplarMakalelerVideolarGörsellerSeslerAlıntılarDiğer
KONULAR
VatikanSosyalizmAydınlanma çağıFransız DevrimiDönmeSabetayistJakobenizmMasonik MedyaSiyasi SiyonizmJön Türkİttihat ve TerakkiAbdülhamitAnti-NaziDünya Siyonist ÖrgütüNuremberg KanunlarıMussolini1. Dünya savaşıAdolf EichmannGoyimRothschild HanedanıThink-TankCFRRockefellerSoğuk SavaşStalinEkim DevrimiSovyetler BirliğiBilderbergVietnamAIPACLobiFuarGüneydoğuYunanistanYeni Dünya DüzeniKızıldenizJeopolitikGaziVergiGümrük2023AntilopBoğaAvrasya İslam ŞuarasıNobel Barış ödülüHastaneSosyal Güvenlik KurumuAli BabacanTurgut ÖzalSuikastGaffar OkkanMuhsin YazıcıoğluRosette NebulaAstronomiGül
Harun Yahya © 2025
Harun Yahya © 2025
  1. Videolar
  2. Televizyonda gösterişli hayatlar anlatılıyor, insanlar buna ulaşamayın...

Televizyonda gösterişli hayatlar anlatılıyor, insanlar buna ulaşamayınca neden üzülüyorlar?

Harun Yahya
14720
10 July, 2018
Canlı Sohbetler - Kesit
İman Hakikatleri ve Yaratılış Mucizesi
Kuran Ahlakı ve Derin Düşünmek
Maddenin Ardındaki Sır

Sayın Adnan Oktar'ın 12 Mayıs 2018 tarihli Canlı Sohbetler yayınından.

 

İZLEYİCİ SORUSU: Televizyonda cafcaflı hayatlar anlatılıyor ama insanlar buna ulaşamayınca üzülüyor.

 

ADNAN OKTAR: O düşünce şekli biraz hatalı. Mesela konaklarda falan yaşantılar, değil mi? Hiç de öyle değil. Ne alakası var? Mesela burada gecekondular var, küçük küçük evler var aralarda. Fakir evler değil mi? Millet oralara gidiyor yani hatta böyle. Para vererek o evlerde oturmak istiyorlar. O insanlar mutlu oluyor, çay yapıyor, ufacık bir bahçesi oluyor, mutlu oluyor. Öyle bir şey yok. Yani saraylar falan öyle sizi eğlendirmez. Onların beğenecek bir yönü de yok öyle. Gezmek için falan iyi ama yaşamak için öyle bir şey yok. Küçük mesela iki katlı bir ev ya da tek katlı böyle mütevazı bir ev dostlarıyla beraber çok çok şahane olur. Nereden çıkarıyorsunuz onu?

Uyumaya yatmaya her şeye çok iyi olur. Mesela yer yatağı felaket oluyor. Biz yerde yatıyorduk köyde süper oluyordu. Karyolada insan uyuyamaz kolay kolay, yer yatağı iyidir. Mesela yerde, sofrada yemek yiyorduk biz süper gayet güzel oluyordu. Tahta sofra, altına böyle baskı yapılmış bir örtü seriliyordu.

Sohbet, her şey güzel olur. Dostluk da çok güzeldir. Onu acaba bir yazı halinde yazsak mı? Daha geniş mi anlatsak? Yanlış biliyorlar onu. Gerçekten mutlu olmazlar. İstiyorsa deneyelim. Alıp götürelim öyle çok lüks bir eve, mutlu olmazlar. Sevdikleriyle mutlu olurlar. Yanlış biliyorlar.

Gerçekten özenme. Samimi olarak söylüyorum, keşke imkanım olsa da seni götürebilsek öyle bir yere gitsen. Mutlu olmazsın. Ama bazı evlerde tabii mesela aşağı bir ampul sarkıyor, duvarlar gri, korkunç tabii, öyle değil. O evi şirin hale getirmek gerekir. Mesela beyaz badana olsun tamam ama şirin olması lazım evin, hoş olması lazım. O konuda haklısınız. Yani dededen kalma mesela gri konsollar bilmem ne, korku filmi gibi. Orada bir kukla duruyor böyle diri diri insanın içine bakıyor falan. Mesela orada bir ufak yine bir heykel var, karanlıkta millet aklını atar. O konuda haklılar ama evi şirinleştirmek, hoş hale getirmek hiç zor değil. Bakıyorum ben komşuların evlerine, hepsi çok şeker bayağı güzel. Mesela bakıyorum atletle falan pijamayla çıkıyorlar. Bayağı keyifleri yerinde.
 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
mp4
Gösteriş
Sosyal hayat
Televizyon