"Canlılarda sevgi ve dayanışma" belgeselinden
TERMİTLER
Bu büyük toprak kulelerin her biri termit isimli karınca benzeri bir canlının yuvasıdır. Termitler milyonlarca bireyin oluşturduğu koloniler halinde yaşarlar. Termitler öylesine uyum içinde çalışırlar ki bütün koloni tek bir vücut, tek bir canlı gibi hareket eder. Bunlar işçi termitler sağır ve körler. İzlediğiniz gibi toprak parçalarını özel bir harçla karıştırıp yuvalarının duvarlarını genişletiyorlar.
Allah tek bir vücudun hücreleri gibi hareket eden bu canlılara farklı görevler için farklı vücut yapıları vermiştir. İşçiler inşaat için gerekli aletlere vücutlarında sahip olarak doğarlar. Asker termitler ise izlediğiniz gibi ağır silahlarla donatılmışlardır.
Termitler toprak kulelerinin derinliklerine bulunan mahzenlerde mantar yetiştirirler. Ancak bu üretim sonucunda ortaya yan ürün olarak karbondioksit gazı çıkar. Eğer karbondioksit yuvadan atılmazsa termitler boğularak ölecektir. Ancak Allah'ın termitlere ilham ettiği bu inşaat tekniği sayesinde böyle bir şey olmaz. Rüzgar akımlarına ulaşan yüksek bacalar, yuvanın içindeki kirli havayı yukarı doğru çeker ve koloninin akciğer görevini görür. Termitlerin inşa ettikleri yapıların her biri, birer mimari ve mühendislik harikasıdır.
Şimdi burada biraz geri alıp bütün bu anlattıklarımız üzerinde bir düşünelim. Termit küçücük bir böcektir. Akıl ve şuur sahibi değildir. Üstelik sağar ve kördür. Peki, bu böcek bir bina yapma bilgisine nasıl sahip olmuştur? Binlerce termit arasında kendisine düşen görevi nereden bilir?
Ekranda gördüğünüz bir bina projesidir. Bu projenin içinde, bina inşaatında yapılacak olan her işin detayı bulunmaktadır. Hangi işi kimin, nasıl ve ne zaman yapacağı belirtilmiştir. Bu projeyi akıl ve bilgi sahibi bir mimar çizmiş, akıl ve bilgi sahibi bir mühendis gerekli hesapları yapmıştır. Yine akıl ve bilgi sahibi ustalar, işçiler, tesisatçılar bu projeye göre hareket ederler. Her biri projenin ilgili bölümünü inceler ve inşaat bu plan dahilinde ilerler.
Bu noktada dikkatli bir şekilde düşünelim. Termitlerin ellerinde bir projeleri yoktur. Hiçbir eğitim almazlar. Gözle görülür bir yönetici tarafından yönlendirilmezler. Peki, nasıl olur da binlerce termit aynı anda büyük bir uyum içinde benzersiz tasarıma sahip binalar yapabilirler?
Şimdi bir an için gözleri ve kulakları olmayan insanların var olduğunu düşünelim. Bu insanlara hiçbir konuda eğitim verilmemiş olduğunu kabul edelim. Sonra bu insanların binlercesi aynı anda kendilerine hiçbir emir verilmeden, ne yapmaları gerektiği kendilerine tarif edilmeden hep birlikte bir inşaat yapmaya başlasınlar. Üstelik inşa ettikleri yapı benzersiz bir plan ve tasarıma sahip olsun. Böyle bir işbirliği ancak tüm bu insanları mucizevi biçimde kontrol eden bir irade ile açıklanabilir. Termit için de durum aynıdır. Sağır ve kör böceklerin tek bir vücut gibi hareket etmeleri ve sonuçta kusursuz yapılar inşa etmeleri bize açık bir gerçeği göstermektedir.
Termitleri Allah yaratmıştır ve yaptıkları işleri de onlara Allah ilham etmektedir. Bir Kuran ayetinde Allah şöyle buyurur:
“Şu halde hamd, göklerin Rabbi, yerin Rabbi ve alemlerin Rabbi Allah'ındır. Göklerde ve yerde büyüklük O'nundur. O üstün ve güçlüdür. Hüküm ve hikmet sahibidir.” (Casiye Suresi, 36-37)
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500