| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Time Turk, 29 Temmuz 2012
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Time Turk, 29 Temmuz 2012
| ||
Arap Baharı sonrası ülkeler arasında vizelerin kaldırılması, Tunus, Libya ve Mısır'da istikrar sağlandıktan sonra karşılıklı ilişkileri güçlendirmek ve ticareti kolaylaştırmak amacıyla önerilmiştir. Bu uygulamanın başarılı olması halinde tüm Arap ülkelerine yayılması hedeflenmektedir.
Türk-İslam Birliği vizyonunda vize ve pasaport uygulamalarının kaldırılması, insanların ülkeler arasında serbestçe seyahat etmesini, ticaretin ve bağlantıların kolaylaşmasını sağlamaktadır. Bu durum, Müslüman ülkeler arasında kardeşliği ve işbirliğini artırarak Avrupa Birliği benzeri bir entegrasyonu hedeflemektedir.
Türk-İslam Birliği'nin hedefleri arasında pasaport ve vizelerin kaldırılması, ülkeler arasında rahat ticaret ve alışveriş imkanları sunulması yer almaktadır. Bu birlik, devletlerin ayrı kalacağı ancak manevi bir birlik içinde kardeşçe yaşayacakları bir yapı öngörmektedir.
Türk-İslam Birliği'nin gerçekleşme sürecinin hızla ilerlediği, vizelerin kalktığı, anlaşmaların yapıldığı ve sınırların açıldığı belirtilmektedir. Bu sürecin alt yapısının neredeyse tamamlandığı ve birliğin ana çatısının çıkarıldığı ifade edilmektedir.
Müslüman ülkeler arasında vize uygulamalarının kaldırılması, insanların rahatça seyahat etmesini, ticaretin ve ekonomik bağlantıların gelişmesini sağlayacaktır. Bu durum, ülkeler arasındaki kültürel alışverişi ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek bölgesel istikrara katkıda bulunacaktır.