| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Yeni Şafak Gazetesi, 26 Aralık 2008 ![]()
| ||
Bankalar faizleri düşürsün
Özet
Makalede, reel sektör temsilcilerinin ve Adnan Oktar'ın, piyasaların yeniden hareketlenmesi ve ekonomik krizden çıkılması için faiz oranlarının düşürülmesi gerektiği yönündeki görüşleri ele alınmaktadır. Yüksek faizlerin işleri durma noktasına getirdiği belirtilerek, faizin tamamen kaldırılmasının çözüm olacağı vurgulanmaktadır.
Önemli Noktalar
- Reel sektör temsilcileri, piyasaların canlanması için faiz oranlarının düşürülmesini talep etmektedir.
- Yüksek faiz oranları ve kredi musluklarının kısılması, işleri durma noktasına getirmiştir.
- Adnan Oktar, bankaların faizi ciddiye alıp sıfıra indirmesi gerektiğini belirtmiştir.
- Faizin kaldırılmasının ekonomik krizden çıkışın yolu olduğu ifade edilmektedir.
- İngiltere ve Amerika'da faizsiz bankacılık sisteminin başarılı olduğu öne sürülmüştür.
Sıkça Sorulan Sorular
Ekonomik krizden çıkış için hangi çözüm önerilmektedir?
Ekonomik krizden çıkış için faiz oranlarının düşürülmesi, hatta tamamen kaldırılması önerilmektedir. Bu yaklaşımın, piyasaları yeniden harekete geçireceği düşünülmektedir.
Yüksek faiz oranlarının reel sektöre etkisi nedir?
Yüksek faiz oranları ve bankaların kredi musluklarını kısması, reel sektördeki işleri durma noktasına getirmektedir. Bu durum, piyasaların durgunlaşmasına yol açmaktadır.
Faizin sıfıra indirilmesi neden önemlidir?
Faizin sıfıra indirilmesi, piyasaların yeniden canlanması ve ekonomik krizin aşılması için önemli görülmektedir. Bu sayede, bankacılık sisteminin krizden etkilenmeyeceği belirtilmektedir.
Faizsiz bankacılık sisteminin başarılı olduğu örnekler var mıdır?
Makalede, İngiltere ve Amerika'da faizsiz bankacılık sisteminin başarılı olduğu ve krizden etkilenmeyen tek sistem olduğu ifade edilmektedir. Bu durum, faizin kaldırılması önerisini desteklemektedir.



