| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah Gazetesi, 20 Aralık 2008 ![]()
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Sabah Gazetesi, 20 Aralık 2008 ![]()
| ||
Japonya Merkez Bankası, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak amacıyla gösterge faizini yüzde 0.3'ten yüzde 0.1 seviyesine indirmiştir. Bu durum, ekonomik durgunlukla mücadele etmek için atılan adımlardan biridir.
Ekonomik krizden çıkış yolu olarak faizin tamamen kaldırılması ve İslami bankacılık sistemine geçilmesi önerilmektedir. Bu sistemin, faizsiz prensiplere dayanarak daha sürdürülebilir bir ekonomik yapı sunabileceği düşünülmektedir.
İslami bankacılık sisteminin İngiltere ve Amerika'da başarılı olduğu gözlemlenmiş ve şu anda Avrupa ülkeleri tarafından da incelenmektedir. Bu ülkeler, sistemin krizlere karşı direncini ve potansiyel faydalarını değerlendirmektedir.
İslami bankacılık, faizsiz finans prensiplerine dayanan bir bankacılık sistemidir. Bu sistem, mevcut ekonomik krizlerin çözümü olarak görülmekte ve adil, sürdürülebilir bir ekonomik model sunma potansiyeli nedeniyle önem kazanmaktadır.
Faizsiz ekonomi modeli, küresel krizden çıkış için alternatif bir yol olarak sunulmaktadır. Faizsiz bankacılığın, mevcut krizlerin temel nedenlerinden biri olan faiz sisteminin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak daha istikrarlı bir finansal yapı sağlayabileceği düşünülmektedir.