| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Aktif Haber, 4 Eylül 2012
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Aktif Haber, 4 Eylül 2012
| ||
Bülent Arınç, BDP milletvekillerini örgütün içine hapsolmuş, adeta tutsak alınmış insanlar olarak tanımlamış ve onların örgütün dilini konuştuklarını, yap dediklerini yaptıklarını belirtmiştir.
Adnan Oktar'a göre, bu iddia kökeni olan ve birçok insanın inanabileceği bir iddia olduğu için mutlaka kapsamlı bir cevap verilmesi gerekmektedir. Suskunluk, kamuoyunda yanlış algılara yol açabilir ve durumun vahametini artırabilir.
Güvenlik kontrolünü ispatlamak için askerin ve polisin kontrol noktalarının gösterilmesi, her yerde güvenlik güçlerinin denetiminin olduğunun ve asayişin kontrol altında olduğunun anlatılması önerilmiştir. Basının çağrılarak emniyet güçlerinin görevde olduğu yol boyunca insanlara sorularak anlatılması gerektiği belirtilmiştir.
Devletin, ortaya atılan ciddi iddialara karşı derhal ve somut kanıtlarla cevap vermesi gerekmektedir. İddiaların doğru olmadığını ispat etme sorumluluğu devlete aittir ve bu, kamuoyunda genel bir ferahlık sağlayacaktır.
Adnan Oktar'ın çağrısı, kamuoyunun doğru bilgiyle aydınlatılmasını ve yanlış algıların önüne geçilmesini hedeflemektedir. Bu, toplumsal huzurun ve devletin güvenilirlik algısının korunması açısından büyük önem taşımaktadır.