| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
3 Mayıs 2013, Bugün
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
3 Mayıs 2013, Bugün
| ||
PKK'nın sadece silah bırakması yeterli değildir çünkü asıl tehlike, örgütün beynindeki Marksist, Leninist ve komünist fikirlerdir. Bu fikirler değişmedikçe, silahlar bırakılsa bile daha iyi silahlar bulunabilir veya örgüt başka bir yerde yapılanabilir.
Güneydoğu'daki gençlerin büyük bir bölümünün Marksist-Leninist çizgi içerisinde olduğu belirtilmektedir. Okullarda gece gündüz Darwinizm ve materyalizm öğretildiğinde çocukların Darwinist-materyalist ve ateist olduğu, bunun da onları Marksist yaptığı ifade edilmektedir.
Güneydoğu insanının dindar, efendi ve çok aklı başında kişilerden oluştuğu belirtilmektedir. Ateist masonların bu dindarlıktan rahatsız olduğu ve Kürt insanını dininden, mukaddesatından ve maneviyatından uzaklaştırmak için PKK'yı kurdukları iddia edilmektedir.
PKK'nın temel amacı, Kürt insanını dininden, mukaddesatından ve maneviyatından uzaklaştırmak olarak gösterilmektedir. Bu amaca ulaşmak için örgütün, insanlara garip düşünceleri zorla ve şiddet kullanarak dayatmaya çalıştığı belirtilmektedir.
Barış sürecine gerçek destek, PKK'nın dine karşı KCK akademilerinde Marksist eğitim veren, din karşıtı yayınlar ile terörist yetiştiren gerçek yüzünün insanlara anlatılmasıyla sağlanabilir. Bu sayede örgütün ideolojik yapısı deşifre edilmiş olur.