Jerald M. Loewenstein ve Adrienne L. Zihlman, "The Invisible Ape", New Scientist, sayı 120 (3 Aralık, 1988) s.58


Evrimsel soy ağaçlarının tanımlanmasında anatomi ve fosil kayıtları güvenilir kabul edilmemektedir. Bu durum, bilim insanları arasında tek bir soyağacı üzerinde uzlaşma sağlanamamasının temel nedenlerinden biridir.
Hominid soyağacı konusunda bilim insanları arasında tek bir ittifak edilmiş soyağacı bulunmamaktadır. Bunun nedeni, yaşayan ve nesli tükenmiş hominidlerin tümüne ait olası kombinasyonlar ve permütasyonların sürekli olarak biri veya diğeri tarafından inkar edilmesidir.
Jerald M. Loewenstein ve Adrienne L. Zihlman, evrimsel soyların tanımlanması için anatomi ve fosil kayıtlarının güvenilir olmadığını belirtmişlerdir. Onlar, paleontologların bu gerçekliğe rağmen daha ileriye gitmekte kararlı olduklarını ifade etmişlerdir.
Evrim teorisinin insan soyu iddiaları, anatomi ve fosil kayıtlarının güvenilmezliği gibi temel zorluklarla karşılaşmaktadır. Bilim dünyasında hominid soyağacı üzerinde bir uzlaşma olmaması da bu iddiaların zayıf yönlerinden biridir.