| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Yeni Akit, 17 Haziran 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Yeni Akit, 17 Haziran 2011
| ||
Türkiye, Suriye'deki zulümden kaçan on binlerce mülteciye sığınak olmuş ve hem mülteciler hem de Suriye yönetimi için krizin aşılması noktasında bir umut kaynağı olarak görülmektedir. Türkiye, akan kanın durması ve reformların uygulanması için diplomatik girişimlerde bulunmaktadır.
Türk-İslam Birliği vizyonu, Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve Asya'yı ağabeylik ruhuyla kucaklayarak sevgi, dostluk ve kardeşlik içinde bir sistem kurmasını hedeflemektedir. Bu birlik, bölgedeki zulmü durdurmayı ve refahı artırmayı amaçlamaktadır.
Türkiye'nin bölgesel liderlik potansiyeli, Osmanlı'dan gelen köklü tecrübesine, olgun ve yetişmiş kadrolarına, ayrıca aklı başında büyük bir idareci sınıfına dayanmaktadır. Bu özellikler, Türkiye'nin başarılı ve güçlü bir liderlik rolü üstlenmesini mümkün kılmaktadır.
Türkiye'nin liderliği sayesinde terörün anında duracağı ve Türkiye'nin zenginleşeceği öngörülmektedir. Daha geniş kapsamda ise, İslam ülkelerindeki bütün zulmün sona ereceği ve bölge insanlarının Türkiye'nin ağabeyliğinden büyük fayda göreceği belirtilmektedir.
Türk Birliği'nin daha güçlü hale gelmesi için Kafkas paktı, demiryolu projeleri, petrol boru hattı ve doğalgaz boru hattı gibi çeşitli projelerden bahsedilmektedir. Ayrıca İslam Birliği toplantıları da bu sürece katkı sağlamaktadır.