| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Zaman, 11 Eylül 2011
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Zaman, 11 Eylül 2011
| ||
Küresel ekonomik kriz, Çin'in büyüme tahminlerini düşürmesine neden oldu. 2012 yılında ekonomik büyümenin on yıl sonra ilk kez yüzde 9'un altında olması beklenmektedir.
Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki büyüme üzerinde riskler olduğunu açıklamıştır. Bu uyarılar, küresel ekonomideki yavaşlamanın bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.
Ekonomik krizin Nuh tufanı gibi yedi yıl boyunca devam edeceği, büyük sanayileri ve gelişmiş şirketleri önüne katıp ülkelerin ekonomilerini çökerteceği öngörülmüştür.
Dünyayı bu ekonomik krizden ancak Türk İslam Birliği'nin kurtaracağı belirtilmektedir. Bu, krizin manevi bir çözümle aşılabileceği yönünde bir vizyon sunar.
Türk İslam Birliği vizyonu, küresel krizler karşısında Müslümanların birleşerek çözüm üretme potansiyelini vurgulamaktadır. Bu, zor zamanlarda dayanışma ve ortak hareket etme çağrısıdır.