| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 7 Ağustos 2014, Yeni Şafak
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 7 Ağustos 2014, Yeni Şafak
| ||
Mısır'daki idam kararları, en basit hukuk kriterlerinden yoksun olması ve Müslüman kanı akıtmanın haram olduğu gerekçesiyle eleştirilmektedir. İslam alimleri ve sivil toplum kuruluşları bu duruma tepki göstermiştir.
Mısır müftüsü, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyelerinin de bulunduğu 14 kişiye verilen idam cezasına olumsuz görüş bildirmiştir. Bu görüş, kararların hukuki ve dini açıdan sorgulandığını göstermektedir.
İslam'da Müslüman kanı akıtmak haram kabul edilmektedir. Bu durum, İslam birliği ve kardeşliği prensipleri gereği şiddetle yasaklanmış olup, alimler tarafından da bu yönde fetvalar verilmesi çağrısı yapılmaktadır.
İslam alimleri, Mısır'daki idam kararlarına karşı bir araya gelerek Müslüman kanı akıtmanın haram olduğuna dair ortak bir fetva vermeye çağrılmıştır. Bu sayede zulmün durdurulması ve Müslümanların korunması hedeflenmektedir.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mısır'daki yetkililere çağrıda bulunarak idam kararlarını kınamış ve Müslüman kanı akıtılmasının haram olduğunu belirtmiştir. Bu, Türkiye'nin konuya verdiği önemi göstermektedir.