| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Star, 20 Mart 2010
| ||
Türkiye'den Erivan'a iki jest
Özet
Türkiye'nin Ermenistan'a yönelik altyapı ve karayolu inşaatı ile Laçin Koridoru'nun güvenliğini Mehmetçik'in sağlaması gibi jestleri ele alınmaktadır. Bu önerilerin bölgedeki barış ve iş birliği potansiyeli üzerinde durulmakta, Türk-İslam Birliği'nin bölgesel refah ve ekonomik kalkınma açısından sunduğu fırsatlar vurgulanmaktadır. Makale, düşmanlıkların sona ermesi ve sınırların açılmasının tüm taraflar için faydalarına dikkat çekmektedir.
Önemli Noktalar
- Türkiye, Ermenistan'a ücretsiz karayolu ve altyapı yapımını teklif etmiştir.
- Laçin Koridoru'nun güvenliğinin Mehmetçik tarafından sağlanması önerisi sunulmuştur.
- Türk-İslam Birliği, Rusya ve Ermenistan dahil tüm bölgeye ekonomik refah getirecektir.
- Sınırların açılması ve ticaretin genişlemesi, bölge ülkelerinin zenginleşmesini sağlayacaktır.
- Düşmanlıkların bırakılması ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.
- Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümü için çağrı yapılmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Türk-İslam Birliği, Ermenistan ve Rusya için ne gibi faydalar sağlayacaktır?
Türk-İslam Birliği, Ermenistan ve Rusya'nın daha çok zenginleşmesini, yeni fabrikalar ve tesisler kurulmasını, pazarlarının ve ticaretlerinin genişlemesini sağlayacaktır. Ayrıca askeri riskleri ortadan kaldırarak bölgeye istikrar getirecektir.
Türkiye'nin Ermenistan'a yaptığı jestler nelerdir?
Türkiye, Ermenistan'a ücretsiz altyapı ve karayolu yapımı teklifinde bulunmuştur. Ayrıca, Laçin Koridoru'nun güvenliğini Mehmetçik'in sağlamasını önermiştir.
Adnan Oktar'a göre Ermenistan neden Türk-İslam Birliği'ni kabul etmelidir?
Adnan Oktar'a göre Ermenistan'a, birleşme sonucunda sunulacak zenginleşme fırsatları ve ticaret imkanları anlatılırsa, düşmanlık yapmaya gerek kalmayacaktır. Bu birleşme onlara bol mal, okullar ve hastaneler gibi faydalar sunacaktır.
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu nasıl çözülmelidir?
Dağlık Karabağ'dan çekilerek Ermenistan sınırının tamamen açılması ve en az 40-50 km'lik bir koridor oluşturulması gerekmektedir. Bu, Azeri kardeşlerin tedirginliğini sona erdirecek ve bir an önce kardeşlerine kavuşmalarını sağlayacaktır.
Bölgedeki ülkeler arasında düşmanlığa neden gerek yoktur?
Bölgedeki ülkeler arasında düşmanlığa gerek yoktur çünkü herkesin faydasına olacak birleşme ve iş birliği mümkündür. Komşu ülkeler arasındaki sınırlar açılmalı, ticaret ve kardeşlik ilişkileri geliştirilmelidir.




