| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Sabah, 23 Şubat 2012
Star, 22 Şubat 2012 | ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
Sabah, 23 Şubat 2012
Star, 22 Şubat 2012 | ||
Çin, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve Ortadoğu'daki önemli etkisi nedeniyle Türkiye ile ilişkilerini hayati önemde görmektedir. Türkiye'nin bölgedeki gücü ve kilit rolü, Çin için dikkate alınması gereken bir faktördür.
Türkiye, Arap Baharı'nın ardından karışan Ortadoğu'da kilit bir rol üstlenmektedir. Bölgedeki sorunların çözümünde merkezi bir konuma sahip olduğu ve manevi bir liderlik beklentisi olduğu belirtilmektedir.
Türkiye'nin gelecekte bölgenin tam anlamıyla süper devleti olacağı ve Türk-İslam aleminin liderliğini üstleneceği öngörülmektedir. Bu durumun, dünya genelinde anarşi, terör ve sıkıntılardan kurtuluş sağlayacağı ifade edilmektedir.
Türkiye'nin liderliğinin, İsrail, Filistin ve Ermenistan gibi ülkelerde huzur ve güvenin sağlanmasına yardımcı olacağı belirtilmektedir. Filistin sorununun kökten çözüleceği ve bölgedeki gerginliklerin azalacağı düşünülmektedir.
Türk milleti, dünyayı anarşiden, terörden, sıkıntıdan ve her türlü acıdan kurtaracak asil bir millet olarak tanımlanmaktadır. Bu millete, dünyaya faydalı olma ve dünyayı yönetme görevinin verildiği ifade edilmektedir.