Amerikan Üni. Uluslararası Hizmet Fakültesi - Washington, Dr. Mamuka Tsereteli, Karadeniz-Hazar Çalışmaları Merkezi Direktörü
Amerikan Üni. Uluslararası Hizmet Fakültesi - Washington, Dr. Mamuka Tsereteli, Karadeniz-Hazar Çalışmaları Merkezi Direktörü
Dr. Mamuka Tsereteli: İsmim Mamuka Tsereteli, Washington DC'de Amerikan Üniversitesi Uluslararası Hizmet Fakültesi Karadeniz-Kafkas Çalışmaları Merkezi'nde profesörüm.
İnsanların komşuları, akrabaları, arkadaşlarıyla ve yabancılarla barış içinde yaşama potansiyelleri var. Bu hepimizin sorumluluğu. Pozitif olanı destekleyip, negatif olanı baskılamak.
Sunucu: Bir soru sormak istiyorum. Türkiye, Orta Doğu'daki diğer ülkeler için rol model olabilir mi?
Dr. Mamuka Tsereteli: Bence halihazırda Orta Doğu'daki pek çok ülke için rol model. Hatta bu yakın zamanda değil, birkaç on yıldır oluşan bir gelişme. Türkiye kesinlikle bu bölgede lider ve çekim merkezi. Herkes Türkiye'nin gelişen ekonomisini, büyüme hızını yakından takip ediyor. Türkiye, ayrıca laik Müslüman bir devletin nasıl olacağı konusunda da rol model bir ülke.
Sunucu: Çok güzel. Size bir soru daha yöneltmek istiyorum. Türkiye'nin Orta Doğu'daki yükselen liderliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dr. Mamuka Tsereteli: Dediğim gibi Türkiye rol modeldir. Eğer bu ülkeler kendilerini Türkiye modeline dönüştürebilirlerse hem bu ülkeler hem de dünyanın tamamı için olumlu bir gelişme olur. Türkiye halihazırda bir çekim merkezidir ve yalnızca şu anda devrim yaşanan Arap ülkeleri için değil, aynı zamanda Kafkaslar ve bölgedeki diğer ülkeler için de mükemmel bir örnektir. Bu nedenle bence Türkiye'nin buradaki rolü çok olumlu ve Türkiye batı ile doğu arasında bir köprüdür. Hem NATO üyesi hem de laik bir Müslüman devlettir. Pekçok yönden bölgenin lideridir. Bu nedenle bence, Türkiye bölgede model olabilecek tüm özelliklere sahiptir. Teşekkürler.
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
