| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Hürriyet, 15 Kasım 2008 ![]()
Bugün, 14 Kasım 2008 ![]() Yeni Şafak, 14 Kasım 2008 ![]() | ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| Hürriyet, 15 Kasım 2008 ![]()
Bugün, 14 Kasım 2008 ![]() Yeni Şafak, 14 Kasım 2008 ![]() | ||
Rusya, Türkiye'nin dini tecrübesini ve eğitim birikimini kendi Müslüman din adamlarının eğitimi için örnek almaktadır. Bu işbirliği, radikal akımlardan uzak, hoşgörülü bir İslam anlayışının benimsenmesini hedeflemektedir.
Türkiye'nin İslam anlayışı, hoşgörüye ve toleransa dayalı, radikal akımlardan uzak bir yaklaşım sergilediği için uluslararası alanda model olarak kabul edilmektedir. Bu durum, özellikle Avrupa ve Rusya gibi bölgelerde olumlu karşılanmaktadır.
Türk-İslam birliği vizyonu kapsamında Türkiye, aydın, akılcı ve samimi bir İslam anlayışının dünyaya yayılmasında önder bir rol üstlenmektedir. Bu liderlik, Müslüman ülkeler arasında dini eğitim ve hoşgörü değerlerinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
Hoşgörülü İslam anlayışının yaygınlaşması için Türkiye, Rusya gibi ülkelerle dini eğitim işbirlikleri yapmaktadır. Bu adımlar, radikal akımlardan uzak durarak tolerans değerlerine yakınlaşmayı ve Türkiye modelini dünyaya tanıtmayı amaçlamaktadır.