| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
7 Aralık 2012, Enson Haber
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
7 Aralık 2012, Enson Haber
| ||
2012-2013 Ihlamur Eylem Planı kapsamında İstanbul'un güzelleştirilmesi için 100 bin erguvan ve 100 bin ıhlamur ağacı dikim çalışması başlatılmıştır. Bu ağaçlar yol kenarlarına, bulvarlara ve ilçelerin çeşitli noktalarına ekilmiştir.
Adnan Oktar, her şehrin bağlık bahçelik yapılmasını, geniş alanlar açılmasını ve kiraz, elma, armut gibi meyve ağaçlarının dikilmesini önermektedir. Ayrıca evlerin kenarlarına üzüm ekilerek estetik bir görünüm kazandırılması gerektiğini belirtmiştir.
Yeşil ve ağaçlık alanlar insanın ruhunu açar ve güzelliğe olan ihtiyacını karşılar. Betonlaşmış şehir ortamı insanları yorarken, doğal güzellikler insanlara neşe ve canlılık verir.
Adnan Oktar'ın ideal Türkiye vizyonunda modern, neşeli, sokaklarda herkesin selamlaştığı, her yerde meyve ağaçlarının ve hayvanların gezindiği bir ülke yer almaktadır. Gelecekte petrol, doğalgaz ve maden zenginlikleri ile fabrikaların, otellerin ve bilimsel tesislerin kurulduğu cennet gibi bir Türkiye hayal edilmektedir.
Meyve ağaçlarının şehirlerde yaygınlaştırılması, çocukların ağaçlardan doğrudan meyve alıp yiyebilmelerine olanak tanır. Bu durum, çocukların doğayla iç içe büyümelerine ve doğal besinlere kolayca ulaşmalarına yardımcı olur.