| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
28 Aralik 2012, Time Türk
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
|
28 Aralik 2012, Time Türk
| ||
Cumhurbaşkanı Gül, mektubunda sorgulanmakta olan İslami liderin yaşı nedeniyle serbest bırakılmasını ve Cemaat-i İslami yöneticilerinin idam edilmemesini rica etmiştir. Bu mektup, iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştır.
Bangladeş'te Şeyh Hasine hükümeti, Cemaat-i İslami'nin 91 yaşındaki lideri Gulam Azam'ı tutuklamış ve çok sayıda liderini idamla yargılamıştır. Bu durum, Müslüman kardeşlere yönelik zulüm olarak değerlendirilmektedir.
Birleşmiş Milletler'e yazı yazılması, uluslararası toplumun uyarılması ve Türk hükümetinin Bangladeş büyükelçisine ültimatom vermesi gibi tedbirler önerilmiştir. Ayrıca Pakistan ve Hindistan hükümetlerinin de teşvik edilmesi gerektiği belirtilmiştir.
Makalede, Bangladeş'teki Müslüman kardeşlere yapılan zulme karşı Müslümanların dayanışma içinde olması gerektiği vurgulanmaktadır. Türk hükümetinin ve diğer İslam ülkelerinin bu konuya müdahale etmesi, İslam birliği ruhuna uygun bir davranış olarak görülmektedir.
Makalede, Bangladeş hükümetinin Arakan'daki Müslüman kardeşlere de yardım etmediği belirtilmektedir. Bu durum, hükümetin genel olarak Müslümanlara yönelik politikalarının bir parçası olarak değerlendirilmektedir.