HARUN YAHYA
logo
HARUN YAHYA

  • Tüm Eserler
  • Kitaplar
  • Makaleler
  • Videolar
  • Görseller
  • Sesler
  • Alıntılar
  • Diğer

Adnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
Harun YahyaAdnan Oktar'ın Hayatı ve Eserleri
Harun Yahya © 2025
  1. Videolar
  2. Kendimizi savunurken nelere dikkat etmeliyiz?

Kendimizi savunurken nelere dikkat etmeliyiz?

Harun Yahya
52033
16 Haziran, 2018
Canlı Sohbetler - Kesit
Kuran Ahlakı ve Derin Düşünmek
Maddenin Ardındaki Sır
İman Hakikatleri ve Yaratılış Mucizesi

Sayın Adnan Oktar’ın 11 Mayıs 2018 tarihli Canlı Sohbetler yayınından.

 

İZLEYİCİ SORUSU: Kendimizi savunurken nelere dikkat etmeliyiz?

 

ADNAN OKTAR: Nur yüzlüm güzel yüzlüm, iki türlü anlamı oluyor. Bir sözlü, bir de fiili. Hangisini kastediyor acaba? Kendinizi savunurken neye dikkat ediyorsunuz?

Bir kere sakin olmak lazım ve samimi bir modda durmak lazım. Allah'ın yardım edeceğini bilmek gerekir. Telaş etmemek gerekir. Ya Rabbi bana en güzel cevabı verdir. En güzel akılla, en güzel kelimelerle, en doğru, en tesirli şekilde beni konuştur diye içinden geçirmesi gerekir. Buna yakın. O zaman gayet güzel Allah onun adına konuşur ve mükemmel savunur. Ama karşıdakini putlaştırır da telaş ederse, işte ben nasıl cevap vereceğim, ne yapacağım, ne edeceğim falan derse, o zaman karışır, olmaz. O zaman Allah onu sorun haline getirebilir. O yüzden her yerde kendini savunurken, bir şey anlatırken, Ya Rabbi bana en akıllı, en doğru cevabı verdirt. En güzel şekilde konuşturt. En güzel şekilde kendimi savundurt diyecek.

 

-İncil’de de Hz. İsa (as): “.. mahkemeye verildiğiniz zaman ne söyleyeceğim, ne cevap vereceğim diye endişe edip korkmayın. Sizde olan Allah konuşacaktır” diyor Hocam inşaAllah.

 

ADNAN OKTAR: Evet, “siz Allah'ın ruhusunuz. Allah size tecelli edecektir” diyor.

**
 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
m3u8
m3u8
m3u8
mp3
mp4
Savunma