Örümcek ve bazı böceklerin kamuflajı
“Harika Canlılar 3 (Canlılarda Kamuflaj ve Akılcı Davranışlar)” Belgeselinden
Örümcek ve bazı böceklerin kamuflajı
Bu dalın üzerinde iki çıkıntı var. Oysa aslında bir kamufle olmuş bir örümcek. Bir tehlike anında tekrar kendini kamufle eden örümcek, gerçek dal çıkıntısından kesinlikle ayırt edilemez. Bu örümceğin düşünme yeteneği yoktur. O zaman dal çıkıntısı taklidi yaparak kamuflaj yapmayı nasıl akleder?
Örnekler örümcekle sınırlı değildir. Örneğin bu yaprakların arasında da gizlenen bir böcek vardır. İşte tam burada. Dikkat edin, böceğin gövdesinin gerçek bir yapraktan hiçbir farkı yok. Yaprağın biçiminden üzerindeki damarlara kadar her detay kusursuzca yaratılmış. Bu sarı yaprakların arasında da bir başka böcek var.
Şimdi onu bulmaya çalışalım. İşte kusursuzca kamufle olmuş böcek. Yaprağın üzerindeyken onu görmek neredeyse imkansız. Böceğin kanadı sararmış bir yaprağın üzerindeki çürüklere lekelere varıncaya kadar bütün ince ayrıntılara sahip. Bu da bir bölümü kopmuş yaprak şeklinde bir başka böcek.
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
