Seyyid Muhammed Vasıf Geylani
Seyyid Muhammed Vasıf Geylani
Seyyid Muhammed Vasıf Geylani: Kardeşlik İslam'dadır. Kardeşlik efendim şeyde akrabalıkta değil, kardeşlik İslam'dadır. Tabii ki ondan sonra akrabalık da gelir mezhep de gelir, din de gelir ama önemli olan İslam'da birleşmek. Orada İslam'da birleşirken de bütün Müslümanları himayesini almaktır yani. Onların hepsini sevmektir. Çünkü o Müslümanlar Muhammed (sav)’in ümmeti. Bir Seyyid olarak diyorum. Madem Muhammed (sav)’in ümmeti ise ondan onların hakkı üzerimizde var. Resûlullah (sav)’in hadisi vardır. Demiş ki: Seyyid olup da seyyidliğini inkar eden, seyyid olmayıp da ben seyyidim diyenlere Allah'ın lânetini koymuştur Allah'ın Resûlü (sav). Şimdi o hadisler, şimdi Resûlullah (sav)’in bir sözü var. “Hadisime bakın, eğer Kuran-ı Ayet'ine muhalifse o zaman benim değil.” E bunu bile bazıları cesaret verdik. Sadece hadis yoktur diyor. Muhammed (sav)’den 5-6 tane hadis okumuş diyenler vardır. Şimdi bu olunca da İslam tefrika oluyor. İslam birbirinden ayrılıyor. Bu görüşler daha çoğalıyor. Bunun için bizim burada söyleyeceğim bütün Müslüman kardeşlerime Resulullah (sav)’in hadisini ve sünnetini yaşamak, Kuran ahkamıyla amel etmek ve o Kuran kelimelerini söyleyecek, hem okumak hem de amel etmek.
Sunucu: Hocam, bir de bu dediğiniz gibi bütün sıkıntıların sebebi bu ayrılma, tefrika değil mi?
Seyyid Muhammed Vasıf Geylani: Tefrika, tefrika, Kuran ile amel etmedikleri gibi, Avrupa'yı yaşamadıkları gibi ve Resulullah (sav)’in sünnetlerini terk etmeleri için. Bu bir azaptır. Bu bir azaptır. Bir Kuran ile emel edilirse, sünnetle yaşanırsa bütün Müslümanlar kardeştir.
Sunucu: Son olarak hocam, İttihad-ı İslam'ı istemeli miyiz Hocam?
Seyyid Muhammed Vasıf Geylani: Elbette ki bu zaten haktır bu. İttihad-ı İslam ne demek? Birleşmektir değil mi? Bu birleşmekte kuvvet doğar. Zaten biz bir ayrıldığımız için o zaman başkaları müstemleke olmuş. Düşünün, bir İslamiyet Mekke'de başladı, Medine'de hükümetleşti mi? Burada ufak ufak insanlar, cümle, ittihat olduğu için Allah Celle Celaluhu bize onlara yardım etti ve bütün aktarı müttefik ettiler. Yani onlar gittikleri vakit o kendi inançlarıyla, Allah'a inanarak, kitabını anlayarak, Resulullah (sav)’in hadisini yaşayarak gidiyorlardı o şekilde savaşıyorlardı. Ama onların inancı, onların işte o güç, büyük güç oydu. Ve ittihat vardı işte. Diyordu ki sen babamsın ama sen Muhammed (sav)’in dinin derdi. İslam dini olmadı, sen benim babam değilsin. Öyle değil mi? Ve hakikaten de Kuran'ın kendisine ayet söyledi. Allah Celle Celaluhu diyor ki, Allah Celle Celaluhu emretmiştir. Allah Celle Celaluhu'na iman edeceksin ve anan babasına riayet edeceksin. Ama, öbür ayet geliyor. Eğer ananız, babanız sizi İslam'dan uzaklaştırıyorlarsa ona riayet yok. İşte bu durum bu. O zaman ne yapacağız? Bizim, kim olsa olsun Kuran'a, sünnete tabi olan o bizim kardeşimizdir. Bizim onların birliğini her zaman için istiyoruz. Ve her zaman için onlara duacıyız. Allah Celle Celaluhu, biz Allah'ı istersek Allah da bizi ister. Ve Allah Celle Celaluhu ayet-i kerime buyuruyor. İnsanlar kendi sebepleri oluyorlar, onlar istemedikçe Allah Celle Celaluhu kimseye azap göndermez ki. Ama insanlar kendi elleriyle kendilerini o hükmü kabul ediyorlar ve Allah Celle Celaluhu onlara azap gönderiyor. Allah yardımcınız olsun. Allah yardımcınız olsun. Ne zaman çağırırsanız ben varım.
Sunucu: Çok teşekkür ediyorum.
A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
