Adnan Oktar’ın 8 Ekim 2017 tarihli A9 TV röportajından
Ülkücü ruh hala yaşıyor mu?
İZLEYİCİ SORUSU: Ülkücü ruh hala yaşıyor mu?
ADNAN OKTAR: Ülkücü ruh bizim Türk milletinde genetik olarak var. Bir de bazı yapıları da mecburen olur. Mesela polis yapılanması mecburen ülkücü bir yapılanmadır. Asker yapılanması mecburen ülkücü bir yapılanmadır. Bir de bizim resmi devlet felsefemiz, bir gizli devlet felsefesi vardır, bu kayda geçmemiştir ama gizli devlet felsefesidir. Resmi devlet felsefesi ülkücüdür. Mesela Milli İstihbarat Teşkilatı ülkücüdür. Teşkilat olarak ülkücüdür, yapısı, genel yapısı, felsefi yapısı, ordu felsefi yapısı itibaren ülkücüdür. Atatürk de ülkücüydü, o devirde, konuşmalarına falan bakın, bütün çevresindekiler de ülkücüydü. Enver Paşalar, hepsi Fevzi Çakmak’lar, tamam ülkücüydüler. Ama sorsan ben, sen ülkücü müsün? Öyle bir şey demeyebilir. İsim vermeyebilir. Ama hepsinin de bir kızılelma ruhu vardır. Kızılelma ruhu varsa ülkücüdür zaten. Dolayısıyla ülkücü ruhu ölmez.
Mesela AK Parti'nin büyük bir bölümü ülkücüdür, çok büyük bölümü. CHP'nin içinde de çok fazla ülkücü vardır. Çok fazla mesela, bak kadın çıkıyor Profesör, CHP'li, alenen ülkücü konuşuyor. Şimdi örnekle gösterebilirim ama isim vermeyeyim. Çok koyu ülkücü. Hatta aydınlık grubuna bile baktığımızda ülkücü ruhun aydınlığa tam hakim olduğunu görürüz. Maocu ruh gitmiş ülkücü ruh hakim olmuştur. Ülkücülerle mücadele ettiler yıllarca onlar, silahlı mücadele verdiler ama sonra da ülkücü oldu kendileri de ülkücü oldular. Tabii kızıl elmacıdır hepsi, koyu ülkücü oldular.
Gençler, insanlar pek farkına varmaz. Mesela kaymakam olarak okulu bitirir, kaymakam olmak için siyasalı bitirir. Solcu oluyor mesela, solcu bildiğiniz solcu. Ama kaymakam olur mesela. Bir süre sonra bakarsın ülkücü olmuş. Çünkü devletin mekanizması içerisinde ülkücü olmanın dışında bir inanç yok, felsefe yok, yapamaz. Yükselemez, devlet içinde yükselemez. Bir yere varamaz, bir yere gidemez.
Ben nereden bilirim bizim akrabamız var, çok yakın akrabamız, siyasal mezunuydu. Koyu solcuydu. Kaymakam oldu, bir süre sonra çok koyu ülkücü oldu. Ben ülkücüyüm demiyor. Ama üslubuna baktığımızda çok koyu ülkücü, bütün sistemi öyledir, yapısı öyledir.
Bizim millet, mesela 15 Temmuz olayında da sokaklara çıktılar. O sokaktaki ruh ülkücü ruhtur. Hakim olan ruh o. Mesela 3. Ordu Kumandanı, darbeye karşı tavır alabiliyorsun. Çıktı konuşma yaptı bana, ülkücüdür, yapısı ülkücü. Fakat Fethullah Gülen hareketi ülkücülerin içine sızmaya çalıştılar. Halen de çabalıyorlar. Ama ülkücü bünye onu kabul etmez. Ülkücü bünye hiç müsait değildir. O tip yabancı cereyanların gelişmesine hiç müsait değildir. Boşa zorladılar, sonunda da ezildiler. Yoksa aslında MHP içinde hareket etmek istediler onlar daha çok. Büyük Birlik Partisi'ne sızmak istediler geniş çaplı ama beceremediler. Olmaz. Çünkü İngiliz Derin Devleti’nin ideolojisi ayrıdır, ülkücülük ayrıdır. Taban tabana azıt. Onlar ülkücülük yerine İngiliz Derin Devleti’nin stratejisini, felsefesini kabul ettiler. Halen de birçok yalaka İngiliz Derin Devleti’nin stratejisini kabul ediyor ama bir kazanç sağlarız, bir çıkar sağlarız kafasıyla.