| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 20 Aralık 2013, Milli Gazete
| ||


| Ne demişti | Ne oldu | ||
|---|---|---|---|
| 20 Aralık 2013, Milli Gazete
| ||
Müslümanların tek bir ümmet olması, Allah tarafından farz kılınmıştır ve Peygamberimiz (sav) müminleri tek bir bedenin organları gibi görmüştür. Bu birlik, dayanışma ve güç anlamına gelir.
Makalede, İslam aleminin yaşadığı acıların ve ızdırapların başlarında bir imam veya lider bulunmamasından kaynaklandığı belirtilmektedir. Bir liderin, Müslümanları bir araya getirerek mevcut sıkıntıları aşmada rehberlik edeceği düşünülmektedir.
Peygamberimiz (sav), müminleri birbirini sevme, acıma ve şefkat hususunda adeta tek bir beden gibi tasvir etmiştir. Bir uzvun şikayet etmesi durumunda, diğer uzuvların da uykusuzluk ve ateşle ona iştirak edeceğini ifade etmiştir.
Kuran'da, halkı zalim olan bir ülkeden kurtulmak isteyen müminlerin, Allah'tan katından bir veli (koruyucu sahip) veya bir Mehdi göndermesini dilediği bir dua olarak geçmektedir. Bu, Müslümanların başına bir lider talebinin ilahi bir dayanağı olduğunu göstermektedir.
İslam birliğinin olmaması, Müslümanlar üzerinde büyük ızdırap ve acılara yol açmaktadır. Makalede, birliğin ve beraberliğin olmamasının bereketsizliğinin ve uğursuzluğunun garibanlar üzerinde çok tecelli ettiği belirtilmektedir.